Matematik

2. ordens differentialligning - fuldstændig løsning

25. april 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg kommer videre med denne opgave.

Nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. april 2016 af peter lind

teksten står vanvittig småt, så den er meget svær at læse. Så med noget forbehold:

Jeg går ud fra at det er den generelle løsning, du har problemer med. Du har en 2. ordens differentialligning hvor den homogene ligning er af formen y''(t)+a'y'(t)+b*y(t) = 0, hvor a og b er konstanter.

Du skal opstille og løse den karakteriske ligning x2+*ax+b=0. Hvis rødderne i denne ligning er r1 og r2 bliver den generelle løsning til differentialligningen y  = c1*er1*t+c2*er2*t. Dette gælder også hvis rødderne er komplekse. Hvis der er en dobbeltrod r er løsningerne y = c1ert +c2*t*ert


Svar #3
25. april 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

det er den fuldstændige løsning til den inhomogene 2. ordens differentialligning jeg skal finde. Men jeg er gået lidt i stå og ved ikke rigtigt hvordan jeg skal komme videre

Prøver lige igen med billedet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. april 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. april 2016 af peter lind

Det er virkelig meget bedre.

Find den første og anden afledede af den gættede partikulære løsning og indsæt dette i differentialligningen. Det giver en ligning til bestemmelse af k.

Den fuldstændige løsning finder du ved at finde løsningerne til den homogene ligning og adderer den til din partikulære løsning. Du kan se i #2, hvordan du finder  løsningen til den homogene ligning

NB I den 5. sidste linje har du en fortegnsfejl. Der skal stå +2y' ikke -2y'. Det er sikkert blot en tastefejl


Svar #6
26. april 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

så jeg skal differentiere ke^{19t} eller?


Svar #7
26. april 2016 af Bygningsdesigneren (Slettet)

Har fundet ud af det - tak for hjælpen 


Skriv et svar til: 2. ordens differentialligning - fuldstændig løsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.