Matematik

Bestemmelse af rødder

26. april 2016 af Linda95 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg vil rigtig gerne have hjælp til at bestemme rødder for en 2.grads ligning. 

Det jeg gøre med denne differentialligning er, at jeg erstatter D med s så den bliver på denne form:

(s+1)^2=0

Når man så omskriver (s+1)^2 ved jeg der skal stå dette, men det har jeg svært ved at komme frem til selv:

s^2+2*s+1=0

Så bruges denne formel for at bestemme d:

d=b^2-4*ac

Det jeg egentlig ikke kan se er hvor kommer leddet 2*s fra? 

Håber jeg kan få hjælp til det :) 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. april 2016 af mette48 (Slettet)

(s+1)^2 = (s+1) * (s+1)

gang hvert led i første parentes med hvert led i anden parentes og reduser

(s+1) * (s+s) = s*s + s*1 + 1*s + 1*1 = s2+s+s+1 =s2+2s+1


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2016 af mathon

(s+1) * (s+1) = s*s + s*1 + 1*s + 1*1 = s+ s + s + 1 = s+ 2s + 1


Svar #4
26. april 2016 af Linda95 (Slettet)

Tak kan du også vise hvordan man kommer frem til rødderne ? 


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. april 2016 af 123434 (Slettet)

s2+2s+1

a=1, b=2 og c=1

d=b2-4*a*c

d=22-4*1*1

d=2-8=-6

Da d er mindre end 0, så har andengradspolynomiet ingen rødder


Brugbart svar (1)

Svar #6
26. april 2016 af JulieW99

#5

s2+2s+1

a=1, b=2 og c=1

d=b2-4*a*c

d=22-4*1*1

d=2-8=-6

Da d er mindre end 0, så har andengradspolynomiet ingen rødder

Hvordan har du lige regnet?
 

d=22-4*1*1
d=4-4
d=0

Altså har det præcis én rod. Den kan bestemmes ved x=-b/2a

x=-2/2*1

x=-2/2

x=-1

- - -

Vh Julie


Svar #7
26. april 2016 af Linda95 (Slettet)

Mange tak hvordan bestemmer jeg roden af denne:

s^2-1=0 


Brugbart svar (1)

Svar #8
26. april 2016 af mathon

     s2 - 1= s2 - 12 = (s + 1)(s - 1) = 0 


Svar #9
26. april 2016 af Linda95 (Slettet)

Tusind tak! 


Skriv et svar til: Bestemmelse af rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.