Matematik

Hjælp!!!!1

26. april 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Bestem ved hjælp af cas en forskrift for detandengradpolynomium, hvis graf går gennem

1) (1;1,5), (2,5) og (6,29)       2) (-2,3), (1,0) og (4,-39)

please hjælp. Jeg ved at jeg skal bruge Nspire til dette, men jeg kan simpelthen ikke finde ud af det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2016 af mathon

   forskriften
   er
                           y=a\cdot x^2+b\cdot x+c    som ved indsættelse af de tre punkters koordinater
giver tre ligninger med tre ubekendte a,b og c.
 

      \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! solve(y_1=a\cdot {x_1}^2+b\cdot x_1+c \; and \; y_2=a\cdot {x_2}^2+b\cdot x_2+c \; and \; y_3=a\cdot {x_3}^2+b\cdot x_3+c,\left \{ \left. a,b,c \right \} \right.)


Svar #2
26. april 2016 af Mm98

jeg forstår det ikke :( hvad er a,x,b og c. hvordan ved jeg hvad der er hvad ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2016 af Skaljeglavedinelektier

Du skal bare indsætte dine x og y-værdier i tre ligninger - en ligning til hvert punkt. Herefter kan du ved brug af dit CAS-værktøj bestemme, hvilke værdier a, b og c kan have for at opfylde dine ligninger.


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. april 2016 af Soeffi

#0. 1)


Skriv et svar til: Hjælp!!!!1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.