Matematik

15% af et beløb er 450 kr. Hvad er hele beløbet?

28. april 2016 af Jensen193 - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg har brug for en god og nem måde til, at regne det nedenstående ud, uden brug af lommeregner. Da jeg snart skal til færdighedsregning

15% af et beløb er 450 kr. Hvad er hele beløbet? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2016 af BadBoyBard (Slettet)

Løs denne her:

0.15*x = 450

x = 450/0.15

x = 45000/15

x = 3000

Derfor er hele beløbet 3,000 ,- kr.

Giver det mening, hvordan du regner med decimaler? Det er blot at gange både nævner og tæller, således, at du ender up med runde tal.

MH

Bard


Brugbart svar (1)

Svar #2
28. april 2016 af mathon

Hovedregning:

15% af et beløb er 450 kr.

1% af et beløb er 30 kr.

100% af et beløb er 3000 kr.


Skriv et svar til: 15% af et beløb er 450 kr. Hvad er hele beløbet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.