Matematik

Matematik hjælp!! Haster

01. maj 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau
Hej :-)
Jeg har virkelig brug for hjælp til en mat opgave, som omhandler eksponentiel sammenhænge

Opgaven er vedhæftet

Svar #1
01. maj 2016 af Anonymm1

Her:
Vedhæftet fil:image.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2016 af 123434 (Slettet)

i 1975 var der 4,09 milliarder mennesker på jorden og i en årrække herefter var den årlige vækstrate tilnærmelsesvis konstant på 1,72%

Opskriv en regneforskrif!

Eksponentiel funktion→fast årlig procentvis stigning

b=4,09

a=1+p/100

a=1+1,72/100=1,0172

f(x)=4,09*1,0172x

f(x)=jordens befolkning målt i milliarder

x=antal år efter 1975

a=1,0172. Fremskrivningsfaktoren er 1,0172 hvilket betyder, at antallet af mennesker på jorden stiger med 1,72% om året efter 1975

b=4,09. Der var 4,09 milliarder mennesker på jorden i begyndelsesåret 1975

Håber du kan se princippet i det


Svar #3
01. maj 2016 af Anonymm1

Tusind tak, jeg forstår det godt :-)

Hvad med de to andre opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. maj 2016 af 123434 (Slettet)

2)

Indtil hvilket årstal i tabellen voksede jordens befolkning med 1,72% om året

Du undersøger om tallene passer med tabellen 

f(0)=4,09

f(5)=4,45

f(10)=4,85

f(15)=5,28

f(20)=5,75

Ifølge tabellen var der 5,69 milliarder mennesker på jorden i 1995, hvor der ifølge den eksponentielle forskrift burde være 5,75 milliarder mennesker på jorden


Svar #5
01. maj 2016 af Anonymm1

Så dvs. at det er voksende :-)

Skriv et svar til: Matematik hjælp!! Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.