Matematik

Hjælp til matematik

01. maj 2016 af calliemoore (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

er der nogen der kan hjælpe mig med opgave b i den vedhæftede fil.

Vedhæftet fil: Dok2.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2016 af peter lind

a) Indsæt x=0,1 i formlen

b) kald fugl B's vægt = x, Fugl A's vægt er så 5x. Indsæt dette i formlen. divider dernæst formlerne 


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. maj 2016 af 123434 (Slettet)

y=17,6*x0,20

x=fuglens vægt i kg og y=fuglens levetid i år

En fugl A vejer 5 gange så meget som en anden fugl B 

Hvor mange % vil A leve længere end B?

Løsning:

Fugl A vejer 5 gange så meget som fugl B, dvs. Fugl A vejer 400% mere end fugl B. x vokser med 400%

Fx=1+400/100=5

Fy=Fxa

Fy=50,20=1,3797

ry=(Fy-1)*100

ry=(1,3797-1)*100=37,97%

A lever 37,97% længere tid end B


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.