Matematik

Mat blandede opgaver

03. maj 2016 af 123434 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgave 1

Bestem integralet ∫10(2x3+ex)dx

F(x)=1/4*2*x3+1+ex

F(x)=0,5x4+ex

F(1)=0,5*14+e1=0,5+e

F(0)=0,5*04+e0=0+1=1

F(1)-F(0)=(0,5+e)-1=0,5+e-1=e-0,5

Arealet er e-0,5

Benytter e1=e og e0=1

Opgave 2

En funktion f er bestemt ved f(x)=2x+e3x

Bestem f'(0)

Benytter reglerne (ax)'=a og (ekx)'=k*ekx

f'(x)=2+3*e3x

f'(0)=2+3*e3*0=2+3*e0=2*3*1=2+3=5

f'(0)=5

Opgave 3

Grafen viser et plot af sammenhørende værdier af dykkedybden x (målt i m) og varigheden y (målt i min) af et dyk for nogle grønlandske pukkelhvaler. I en model kan sammenhængen mellem varigheden af et dyk og dykkedybden beskrives ved y=2,4647*ln(x)-6,2434

Benyt modellen til at opskrive dykkedybden x som funktion af varigheden y af et dyk

y=2,4647*ln(x)-6,2434

ey=e2,4647*ln(x)-6,2434

ey=e2,4647*ln(x)*10-6,2434

ey=(eln(x))2,4647*10-6,2434

ey=x2,4647*10-6,2434

Opgave 15b i opgavesættet)

http://mimimi.dk/eksamenSkriftlig/stx_B/stx_072_matB.pdf

En bestemt type af lukkede beholdere har form som et retvinklet prisme, hvor grundfladen er en ligebenet retvinklet trekant. Endvidere er rumfanget af en sådan beholder 100. a) Angiv overfladearealet af en sådan beholder som funktion af kateternes længde x. 

Opgave 16b)

http://mimimi.dk/eksamenSkriftlig/stx_B/stx_072_matB.pdf

I en trekant ABC er AB=x og BC=x/3 AC=3x/4 . a) Bestem vinkel ?A . b) Bestem x, når arealet af trekanten er 13. 

Jeg er ikke helt sikker på, at jeg har beregnet de første opgaver korrekt. 15b og 16b ved jeg ikke helt, hvordan jeg skal starte på

Det ville være en stor hjælp, hvis I lige kunne give mig et hint med hensyn til 15 b og 16 b


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. maj 2016 af peter lind

opgave 15. Rumfanget af prismet er arealet af trekanten*højden. Sæt dette lig med 13 og isoler h.

Find dernæst arealet af de enkelte sider og læg dem sammen. brug den første del til at erstatte h med en funktion af x.

Opgave 16b. Areal = ½*|AB||AC|sin(A) = 13. Det giver en ligning til bestemmelse af x


Skriv et svar til: Mat blandede opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.