Kemi

Hvor meget sølviodid kan opløses i 100 ml H20

08. maj 2016 af kkemiin (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Har problemet med at få facit som 2.14*10^-7

Sprøgmålet lyder:

Hvor meget sølviodid kan opløses i 100 ml H20.   Opløselighedsproduktet af AgI er 8.3*10^-17


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2016 af mathon

I mættet opløsning, når den
molære opløselig er s:

                                            AgI\, _{\textit{(s)}}\; \; \rightleftharpoons \; Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; I^-\, _{\textit{(aq)}}
molære koncentration:                                      s                         s                                                                

                               


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2016 af mathon

                                            AgI\, _{\textit{(s)}}\; \; \rightleftharpoons \; Ag^+\, _{\textit{(aq)}}\; +\; I^-\, _{\textit{(aq)}}
molære koncentration:                                      s                         s                                                                

                                               \left [Ag^+ \right ]\cdot \left [ I^- \right ]=s^2=1{,}5\cdot 10^{-16}\; M^2     ( efter opslag )                                                                                    

                                               \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! \! s=\sqrt{1{,}5\cdot 10^{-16}\; M^2}=1{,}22474\cdot 10^{-8}\; M=1{,}22474\cdot 10^{-9}\; \tfrac{mol}{100\; mL}=2{,}8757\cdot 10^{-7}\; \tfrac{g}{100\; mL}


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2016 af mathon


 


Skriv et svar til: Hvor meget sølviodid kan opløses i 100 ml H20

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.