Matematik

Hvordan man løser en ligning med en ubekendt?

09. maj 2016 af Kamp1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa,

Hvordan  løser man en ligning med en ubekendt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2016 af JulieW99

Isolerer den ubekendte

- - -

Vh Julie


Svar #3
09. maj 2016 af Kamp1234 (Slettet)

Vil i være søde at vise mig udregningerne for den her ligning?

x^2-3x-10=0


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. maj 2016 af JulieW99

Nej. Benyt diskriminantformlen til at finde antal løsninger. Benyt formlen til en løsning, hvis der er en, og benyt formlen til to løsninger, hvis der er to. Er der igen, jamen så finder du ikke x.

- - -

Vh Julie


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2016 af Studentos

Eksempel (på førstegradsligning):

7x+3-7=4x+12

7x+4=4x+13

7x-4x+4-4=4x-4x+13-4

\frac{3x}{3}=\frac{9}{3}

\large \mathbf{x=3}


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2016 af Studentos

#3

a=1      b=-3      c=-10

\large d=b^2-4*a*c

\large d=(-3)^2-4*1*(-10)=9+40=49

Der findes to løsninger

Formler for to løsninger: \large \frac{-b+\sqrt{d}}{2*a} og \large \frac{-b-\sqrt{d}}{2*a}  

\large L_1=\frac{3+\sqrt{49}}{2*1}=\textbf{5}             \large L_2=\frac{3-\sqrt{49}}{2*1}=\textbf{-2} 

Bemærk ændring i fortegn pga. \large (-) og (-)=+ 


Skriv et svar til: Hvordan man løser en ligning med en ubekendt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.