Fysik

Formel for udbredelseshastighed-stående bølger på streng.

10. maj 2016 af hardesperatbrugforhjælp (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :) 
Jeg er i gang med en fysik rapport omkring stående bølger på en snor. Vi skal eftervise formlen udbredelses hastigheden og i den forbindelse lave nogle grafer. Første gang laver vi farten(v) som funktion af kraften som loddet trækker i snoren med(F) hvilket vi laver potensregression. Efterfølgene  plotter vi v^2 som funktion af F/den sepcifikke masse. Og her skal vi så foklarer hvorfor grafen burde blive en ret linje, hvilket jeg ikke forstår da det ikke ligner en lineær forskrift for min synsvinkel? altså v2=F/den specifikke masse. 

Håber der en som kan hjælpe :))

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2016 af peter lind

Der står v2 i teksten. Jeg gætter på at det er en fejl, og at der skal stå v2,Hvis du sætter y=v2 får du formlen y=FSL. Dette giver grafisk en ret linje gennem (0, 0)


Svar #3
10. maj 2016 af hardesperatbrugforhjælp (Slettet)

Men jeg forstår ikke hvorfor det giver en ret linje, når man sætter y=v2?


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2016 af peter lind

Du får jo så sammenhængen y = FSL Der er altså en lineær sammenhæng mellem y og FS


Skriv et svar til: Formel for udbredelseshastighed-stående bølger på streng.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.