Matematik

Matematik hjælp

12. maj 2016 af Emmaa1212 - Niveau: 8. klasse
Det er en problemregningsopgave, som jeg er ret i tvivl om og har forsøgt meget men det jeg kommer frem til lyder bare forkert.
Opgaven lyder sådan:

Tøjforretningen "Modwear" har indkøbt 175 T-shirts til 56 kr. pr. stk. De 88 af trøjerne sælges på udsalg for 69 kr. pr. stk.

-Hvor meget tjente "Modwear" i alt på trøjerne?
-Hvor mange % udgjorde fortjenesten?

Ville være lykkelig for at få svar:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2016 af peter lind

Hvad skete der med de trøjer, som ikke blev solgt under udsalg


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2016 af mette48 (Slettet)

Købspris         175*56 kr =

Salgpris          88*69 kr

Hvad bliver der af resten af trøjerne?

der mangler en oplysning


Svar #3
12. maj 2016 af Emmaa1212

Undskyld, jeg skrev forkert

Tøjforretningen "Modwear" har indkøbt 175 t-shirts til 56 kr. pr. stk. De 88 af trøjerne sælges med 80% fortjeneste. Resten sælges på udsalg for 69 kr. pr. stk.

- Hvor meget tjente "Modwear" i alt på trøjerne?

- Hvor mange % udgjorde fortjenesten?

Brugbart svar (0)

Svar #4
12. maj 2016 af peter lind

De 88 trøjer sælges for 56kr +0,8*56kr

Udgift                                                  175*56 kr    =

Indtægt ved salag af 88 trøjer         88*(56+0,8*56)kr =

Salg af resten                            (     175-88) *69 Kr =    


Svar #5
12. maj 2016 af Emmaa1212

Tusind tak Peter:)

Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.