Matematik

Matematik hjælp

12. maj 2016 af Emmaa1212 - Niveau: 8. klasse
Har forsøgt og forsøgt at løse opgaven men kom ikke frem til et svar. Opgaven lyder sådan:


Tøjforretningen "Modwear" har indkøbt 175 t-shirts til 56 kr. pr. stk. De 88 af trøjerne sælges med 80% fortjeneste. Resten sælges på udsalg for 69 kr. pr. stk.

- Hvor meget tjente "Modwear" i alt på trøjerne?

- Hvor mange % udgjorde fortjenesten?

Ønsker at jeg for svar igen :)

Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2016 af mathon

Beregning af fortjeneste:

                                     88\cdot 56\cdot 0{,}80=\; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; \; 3.942{,}40

                                     (175-88)\cdot \left ( 69-56 \right )=\, \underline{1.131,{00}}

                                     SUM                                         5.073{,}40

samlet udgift:         175\cdot 56=9.800{,00}

fortjeneste
i pct.                       
                              \left (\frac{5.073{,}40}{9.800{,}00}\cdot 100 \right )\%=51{,}8\%


Svar #2
12. maj 2016 af Emmaa1212

Tusind Tak for svaret:) håber du får en god aften:)

Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.