Matematik

Matematik hjælp!!!

15. maj 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau
Håber nogen kan hjælpe mig med spørgsmålet her:

For et radioaktivt stof aftager mængden med 2,28% pr. År.
Hvornår er der 80% tilbage af den oprindelige mængde?

Svar #1
15. maj 2016 af Anonymm1

;//

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2016 af nins009 (Slettet)

hjælp venligst det haster:/// - vi skal aflverere om  1 time


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2016 af mathon

Henfaldsligning:
                                 m=m_0\cdot (1-0{,}028)^x       når x er antal år efter målingernes begyndelse.

Hvornår er der 80% tilbage af den oprindelige mængde?

                                 0{,}80\cdot m_0=m_0\cdot (1-0{,}028)^x     

                                 0{,}80= (1-0{,}028)^x                     


Svar #4
15. maj 2016 af Anonymm1

Er det resultatet ?

Svar #5
15. maj 2016 af Anonymm1

Altså det er i forhold til matematik og ikke fysik

Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2016 af mathon

Det er samme beregning.


Svar #7
15. maj 2016 af Anonymm1

Nååå tusind tak

Svar #8
15. maj 2016 af Anonymm1

Du har skrevet:
0,80 = (1-0,028)^x

Skal jeg så minusse altså 1-0,028 for at få resultatet?

Brugbart svar (0)

Svar #9
15. maj 2016 af mathon

Løs
                 0{,}80 = 0{,}972^x


Svar #10
15. maj 2016 af Anonymm1

Kan du hjælpe ????
Hvor konmer 0,927 fra?

Brugbart svar (0)

Svar #11
15. maj 2016 af mathon

   
                                100\%-2{,}8\%=97{,}2\%=0{,}972    årlig fremføringsfaktor.


Svar #12
15. maj 2016 af Anonymm1

Nååååå
Og når jeg så skal løse ligningen, hvordan gør jeg så?

Brugbart svar (0)

Svar #13
15. maj 2016 af mathon

…benytter logaritmer
                                        \log\left ( a^n \right )=\log\left ( a)\cdot n

                      


Skriv et svar til: Matematik hjælp!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.