Matematik

Et Tjek ville hjælpe på sagen. vil gerne ha styr på dette?

19. maj 2016 af Triiina (Slettet) - Niveau: B-niveau

f(x)=x^3+x^2-5x+3

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (3,3)    y=f'(x3)(x-3)+f(3)

f'(x)=3x^2+2x-5x+0

f'(3)=3*3^2+2*3-5x=27+6-5=33-5=28

y=f'(3)(x-3)+(3)

y=28(x-3)+3

y=28x-84-3

y=28x-81


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2016 af PeterValberg

Metoden er rigtig, dog er forskriften for den afledede funktion ikke helt korrekt

f'(x)=3x^2+2x-5

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
19. maj 2016 af Triiina (Slettet)

Det forstår jeg ikke, altså er der noget galt med f'(3)


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2016 af Stats

f'(x) ≠ 3x+ 2x - 5x + 0 men derimod f'(x) = 3x+ 2x - 5

f(3) ≠ 3 men derimod f(3) = 24

Derfor giver følgende ikke mening:

Bestem ligningen for tangenten til grafen for f i punktet (3,3)    y=f'(x3)(x-3)+f(3)

Man kunne forestille sig at de mente punktet (3,f(3)) 

- - -

Mvh Dennis Svensson


Svar #4
19. maj 2016 af Triiina (Slettet)

jeg ved godt at punktet skrives (3,f(3))

men de 60 som skal erstatte de 81 i ligningen y=28*x-81 ved jeg ikke hvordan jeg kommer frem til.


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2016 af PeterValberg

f(x)=x^3+x^2-5x+3

f(3)=3^3+3^2-5\cdot 3+3=27+9-15+3=24

f'(x)=3x^2+2x-5

f'(3)=3\cdot 3^2+2\cdot 3-5=27+6-5=28


y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

y=28(x-3)+24

y=28x-84+24

y=28x-60

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #6
23. maj 2016 af Triiina (Slettet)

det lyste op : ) tak.


Skriv et svar til: Et Tjek ville hjælpe på sagen. vil gerne ha styr på dette?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.