Matematik

En lysstråle fra lampen L kastes i punktet B tilbage fra et spejl AC til punktet P. Den vinkelrette afstand fra L til spejlet er 90 cm, og den vinkelrette afstand fra P til spejlet er 30cm. Det oplyse

20. maj 2016 af kaspervester (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) jeg sidder og regner et gammelt eksamenssæt fra maj 2008. Jeg mangler bare at forstå, hvorfor man dividere det sidste x på ligningen 90/30=(200-x)/x <-? håber der er en venlig sjæl der kan forklare mig, hvorfor det x bliver divideret på. På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Så bliver du nok nødt til at lægge hele opgaven op ;)


Svar #2
20. maj 2016 af kaspervester (Slettet)

her er opgaven:)

Vedhæftet fil:IMG_2046.JPG

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2016 af StoreNord

Da udfaldsvinkel er lig med indfaldsvinkel, er de 2 trekanter eensvinklede.

Der gælder så at:                              \frac{90}{30}=\frac{200-x}{x}       find x.


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. maj 2016 af Sfeldt (Slettet)

Der udnyttes at BCL og ABP er ensvinklede trekanter, det betyder, at tilsvarende sider er proportionale, og det betyder igen at der skal ganges med den samme faktor for at få dem. 

Så dermed er side CL / AP = BC / AB 

CL = 90

AP = 30

BC = 200-x

AB = x 

Så det bliver 90/30 = (200-x) / x


Svar #5
20. maj 2016 af kaspervester (Slettet)

mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: En lysstråle fra lampen L kastes i punktet B tilbage fra et spejl AC til punktet P. Den vinkelrette afstand fra L til spejlet er 90 cm, og den vinkelrette afstand fra P til spejlet er 30cm. Det oplyse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.