Kemi

Udregning af pH-værdier

25. maj 2016 af SomethingDarkside (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej hej. Jeg sidder pt og læser til kemi eksamen og er stødt på nogle opgaver jeg er i tvivl om. Jeg har udregnet opgave c vha. pufferligningen og får en pH-værdi på 9,37 (facit siger 9,45). Men jeg er i tvivl om argumentet for at bruge pufferligningen til at udregne opgaven. Så er i tvivl om jeg har fat i det rigtige.

Jeg er desuden gået helt i stå med opgave d. Nogle pointers til hvordan jeg kan komme i gang med den?

Vedhæftet fil: 20160525_181740.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. maj 2016 af Heptan

Billedet vender på siden


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. maj 2016 af Soeffi

#0. Store billeder bliver drejet 90º af Studieportalens billedprogram.

Vedhæftet fil:1684270.jpg

Svar #3
26. maj 2016 af SomethingDarkside (Slettet)

Hov det så jeg ikke lige. Mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. maj 2016 af mathon

a)

             c_s=\frac{n}{V}=\frac{\frac{12{,}00\; g}{27{,}03\; \tfrac{g}{mol}}}{0{,}2500\; L}
             pH=-\frac{1}{2}\cdot \log\left ( K_s\cdot c_s \right )


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. maj 2016 af mathon

b)

             c_b=\frac{n}{V}=\frac{\frac{15{,}00\; g}{65{,}11\; \tfrac{g}{mol}}}{0{,}200\; L}

             pH=7+\frac{1}{2}\cdot\left ( pK_s+\log\left ( c_b \right ) \right )
      


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. maj 2016 af mathon

c)

       Brug pufferligningen

                       pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b}{n_s} \right )


Svar #7
26. maj 2016 af SomethingDarkside (Slettet)

Jeg har allerede løst opgave a og b :) Som det fremgår af mit indlæg er det et argument i opgave c jeg ikke helt forstår samt hvordan jeg skal gribe opgave d an.


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. maj 2016 af mathon

d)
                     pH=pK_s+\log\left ( \frac{n_b-(0{,}015\; mol)}{n_s+(0{,}015\; mol)} \right )
       


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. maj 2016 af mathon

c)
                      pH=9{,}3098+\log\left ( \frac{0{,}30000}{0{,}21875} \right )=9{,}44698


Brugbart svar (0)

Svar #10
26. maj 2016 af mathon

d)
                      pH=9{,}3098+\log\left ( \frac{0{,}30000-0{,}015}{0{,}21875+0{,}015} \right )=9{,}39589


Skriv et svar til: Udregning af pH-værdier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.