Matematik

Gange paranteser ud, hjælp gerne hurtigt

29. maj 2016 af Vaksersød (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvordan ganger jeg det her ud?

x(20-2x) (28-2x)

Skal jeg gange x ind i den første parantes og så blot lade den anden stå? Eller skal x ganges ind i begge paranteser?

Jeg er sikker på det ikke er så indviklet, men vil bare blive glad, hvis der lige var en der ville fortælle det, for jeg kan ikke huske hvordan det er, når det ser sådan ud.

Tak på forhånd. :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2016 af mette48 (Slettet)

Hvordan vil du gange  5*6*8 ?

eller                           5*(2+4)*(3+5)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2016 af sjls

                                                                     x*(20-2x)*(28-2x)

Først ganges hvert led i de to parenteser med hinanden:

                                                   = x*(20*28+20*-2x-2x*28-2x*-2x)

                                                   =x*(560-40x-56x+4x^2)

                                                   =x*(560-96x+4x^2)

Herefter ganges x ind i de tre led i den nu enkelte parentes:                                                                                                                                    =560x-96x^2+4x^3

                                                   = 4x^3-96x^2+560x


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2016 af Kkaf (Slettet)

Husk regneartensheraki, som siger, at man regner parenteserne før man ganger


Svar #4
29. maj 2016 af Vaksersød (Slettet)

Tak for jeres svar.


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. maj 2016 af mette48 (Slettet)

#2 har desverre glemt nogle parenteser i sine mellemregninger

  [= x*(20*28+20*(-2x) -2x*28-2x*(-2x))]

Rækkefølgen leddene ganges i er ligegyldig

x(20-2x) (28-2x) =

(20x-2x2)(28-2x)= 560x-40x2-56x2+4x3=

3x3-96x2+560x


Skriv et svar til: Gange paranteser ud, hjælp gerne hurtigt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.