Studievejledning

Fagets vægt

15. juni 2016 af Piloten123 (Slettet)

Hej jeg er virkelig forvirret lige nu.

Et b-fag vægtes med 1.5, men hvis faget har skriftlig og mundtlig så vægtes de hver 0,75 hvilkes giver minus.

Dvs. Hvis jeg får 10 mundtlig og 10 skriftlig, så skal de ganges med 0,75 hver - det giver 7,5 - lægger man dem sammen bliver det 15, hvor man herfter skal dividere med 2 for, at finde snittet (pga. der er to karakter) så får man 7,5 istedet for 10!!!!

Har jeg opfattet noget forkert eller er det her korrekt. Pleas hjælp.

Hvis det er forker nogle der så kan fortæller hvad jeg ville få i faget nå jeg har fået 10 mundtil og 10 skriftlig?

Kh.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. juni 2016 af Smut1

Hej!

snit = sum(karakterer • vægtninger)/ sum(vægtninger)

Eks. b-niveau med 10 skriftligt og 10 mundtligt:

(10 • 0.75 + 10 • 0.75) / (1.5) = 10

Altså bliver dit snit 10, hvis du kun har 10-taller, hvilket jo giver meget god mening ;)

Husk at du må gange med 1.08, hvis du starter på uddannelsen inden for to år, og 1.03,  for hvert ekstra a-niveau fag.


Svar #2
15. juni 2016 af Piloten123 (Slettet)

Okay hvad hvis man får 10 mundtlig og 10 skriftlig i a fag hvad bliver det så?

kh.


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. juni 2016 af Smut1

Stadigvæk 10 :)


Svar #4
15. juni 2016 af Piloten123 (Slettet)

Whar? Hvad er så forskellen mellem niveauerne? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. juni 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

Hvis vægtene i en gennemsnitsberegning er ens, så sker der "ikke noget".

Hvis vægtene derimod ikke er ens, fx når du beregner gennemsnittet for hele din gymnasielle uddannelse, så sker der noget.

Har du fået 10 i et A fag (vægt 2) og 00 i et C fag (vægt 1), så bliver resultatet:

\frac{(2 \times 10) + (1 \times 00)}{(2+1)} = \frac{20}{3} = 6\frac{2}{3}

Og dermed betyder det noget at man scorer højt i sine A fag.


Svar #6
15. juni 2016 af Piloten123 (Slettet)

Ja det giver god mening. Så lyder mit spg. sådan her: hvilket tal skal man sætte ind i det tilfælde hvor jeg fik 10 mundtlig og 10 skriftlig i b-fag, for at beregne hele gymnasiel snit? Det er vel ikke bare 10 , når det er et b-fag? Håber min formulering er forsyåeligt nok. Og tal for din hjælp.
Kh.

Brugbart svar (0)

Svar #7
15. juni 2016 af JulieW99

- - -

Vh Julie


Svar #8
16. juni 2016 af Piloten123 (Slettet)

Kan jeg godt. Men vil gerne vide hvordan det her fungerer.
kh.

Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2016 af Smut1

Da jeg skulle udregne mit snit, brugte jeg det her:

http://www.mitsnit.dk/how


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. juni 2016 af LarsJensen0 (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker på hvad der spørges om, men måske der kan hentes hjælp her: http://www.kolding-gym.dk/elever/karaktergennemsnit.html ellers må jeg henvise til det link som #7 har angivet.

Men har du fået 10/10 i et B fag, så må der vel skulle lægges 15 til summen af dine årskaraktere og 1,5 til summen af vægtene.


Brugbart svar (0)

Svar #11
16. juni 2016 af Smut1

#Jeg er ikke helt sikker på hvad der spørges om, men måske der kan hentes hjælp her: http://www.kolding-gym.dk/elever/karaktergennemsnit.html ellers må jeg henvise til det link som #7 har angivet.

...Absurdissimum


Skriv et svar til: Fagets vægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.