Kemi

Idealgasloven - udregning af V

15. juni 2016 af hjælpmodtages - Niveau: C-niveau

Jeg håber der er en venlig sjæl, der kan hjælpe mig med mit problem. 

Jeg skal beregne en airbags volumen, og jeg er blevet oplyst, at der dannes 0,25 mol dinitrogen, og temperatur og tryk antages for at være 50° og 3 bar efter processen.

Reaktionen ser sådan her ud: 2 NaN3 (s) --> 2Na (l) + 3N2 (g)

Er det rigtigt at svaret er 2,24 liter eller er det mig, der er helt galt på den? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. juni 2016 af umolich

Ja, jeg får også 2,24 liter:

V=\frac{n*R*T}{p}=\frac{0.25mol*8.314J/(mol*K)*(273.15+50)K}{300000Pa}=0.00224m^3=2.24l


Brugbart svar (1)

Svar #2
15. juni 2016 af mathon

eller
          V=\frac{n\cdot R\cdot T}{p}=\frac{\left (0{,}25 \; mol \right )\cdot\left ( 0{,}083145\; \frac{bar\cdot L}{mol\cdot K} \right )\cdot ((273{,}15+50)\; K)}{3 \; bar}=2{,}23902\; L    


Svar #3
15. juni 2016 af hjælpmodtages

Super tak :) 


Skriv et svar til: Idealgasloven - udregning af V

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.