Matematik

Hjælp til at løse en ligning

16. juni 2016 af annahansen2 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er igang med at løse en hel masse ligninger, men, hvis nogle kunne forklare mig nedenstående ligning med mellemregninger, så vil det være en stor hjælp, da jeg på den måde vil have lettere ved at løse de andre ligninger. 

Jeg har især svært ved at løse flere af dem pga. parantesen og minus-tegnet inde i parantesen.

4x-7=43+8(x-2)

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. juni 2016 af Anonym1223 (Slettet)

4x-7=43+8(x-2)

Der ganges ind i parantesen:

4x-7=43+8x-16

x'erne isoleres på venstre side af lighedstegnet:

4x-8x=43-16+7

-4x=34

Der divideres med -4 på begge sider af lighedstegnet for at få x til at stå alene

(-4x)/(-4)=(34)/(-4)

x=-8,5

Håber at du forstår det, ellers må du sige til, så skal jeg nok forklare yderligere.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. juni 2016 af PeterValberg

#0

Jeg vil anbefale, at du kigger disse videoer igennem [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. juni 2016 af mette48 (Slettet)

gang ind i parentesen

træk 4x fra på begge sider

træk 43-16 fra på begge sider

del med 4


Svar #4
16. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

#1,#2,#3 Tak for hjælpen, men kan man nøjes med at skrive 34/-4? eller vil det være mest rigtigt at skrive -4x/-4 og 34/-4?

Jeg prøver nu selv at løse følgende: 32-3(x-1)=100

Jeg har løst den på følgende måde: 

32-3x-3=100

3x=100-32+3

3x=71

3x/71 = 0,04

Er der en, der vil fortælle mig om det jeg gør er rigtigt, for jeg er lidt i tvivl..

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. juni 2016 af sjls

Det, du ganger ind i parentesen, er -3. 
Hvis du ganger noget negativt med noget negativt, giver det et positivt resultat. Du kan desuden ikke bare fjerne minusset foran 3x, når du trækker 32 fra og lægger 3 til på begge sider.
Derudover skal du ikke dividere 3 med 71, men dividere 71 med 3. 
Prøv igen, så skal jeg nok hjælpe, hvis du fortsat har problemer :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2016 af Anonym1223 (Slettet)

Nej det er ikke rigtig. Allerede i første mellemregning har du lavet en fejl når du ganger ind i parantesen

(-3)*(-1)=3. Første mellemregning kommer derfor til at hedde 32-3x+3=100. I anden mellemregning skriver du 3x men du mener naturligvis -3x og desuden er det -3 og ikke +3. Den tredje mellemregning kommer derfor til at hedde -3x=65. Tilsidst skal du dividere med -3 på begge sider af lighedstegnet for at få x til at stå alene.

Så den rigtige fremgangsmåde må være:

32-3(x-1)=100

32-3x+3=100

-3x=100-32-3

-3x=65

(-3x)/(-3)=65/(-3)

x=-21,666667

Man kan også angive løsningen som x=-(65/3)


Svar #7
16. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Jeg er med på 32-3x+3=100, men hvorfor skriver du i del første: (x-1. det forstår jeg ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2016 af Anonym1223 (Slettet)

Mener du 32-3(x-1)=100 ? Det er jo bare ligningen. Det er god matematisk skik at skrive ligningen man løser først.


Brugbart svar (0)

Svar #9
16. juni 2016 af Skaljeglavedinelektier

32 - 3 * (x - 1) = 100  - Det er den ligning, du opgiver

32 - 3x + 3 = 100       - Du ganger -3 ind i din parentes. Herved ophæver du parentesen. 

-3x = 100 - 32 - 3       - Du trækker 32 og 3 fra på den ene side. Du skal gøre det samme på begge sider af        lighedstegnet. 

-3x = 65                     - Du udregner 100 - 32 - 3. 

x = 65/-3                    - Du dividerer med -3, så du blot har x på din ene side. Du skal endnu en gang gøre det samme på begge sider af lighedstegnet, så du dividerer 65 med -3. Dette er løsningen.   


Svar #10
16. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Min fejl.. Har siddet så meget med det, at jeg fik overset den ligning jeg sel skulle løse. Undskyld og tak for hjælpen.


Svar #11
16. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er med på, at jeg i nedenstående ligning skal gange ind i parantesen, men jeg forstår ikke, hvad jeg kan gøre, når der står x-

x-2(4-x)=42

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #12
16. juni 2016 af Anonym1223 (Slettet)

Du starter med at gange ind i parantesen. (-2)*4=-8 og (-2)*(-x)=2x

Første mellemregning bliver derfor:

x-8+2x=42

Kan du nu løse ligningen på egen hånd?


Svar #13
16. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

#12 Tak.

Jeg får det til 3x=50 

Dvs. 50/3 = 16,6 

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #14
16. juni 2016 af Anonym1223 (Slettet)

Ja, det er rigtigt.


Svar #15
16. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Hvad med når der står:  4 - (x+5) = 32+x

Skal jeg så sige 4 * x osv? 

er lidt i tvivl, fordi minustegnet står lige før parantesen. 


Brugbart svar (1)

Svar #16
17. juni 2016 af Anonym1223 (Slettet)

Parantesen hæves ved at leddene i parantesen skifter fortegn. 

Anden mellemregning kommer derfor til at hedde:

4-x-5=32+x


Svar #17
17. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Det er meget mærkeligt, fordi jeg får x til 33.


Brugbart svar (1)

Svar #18
17. juni 2016 af Anonym1223 (Slettet)

Nej det er ikke rigtigt

4-(x+5)=32+x

4-x-5=32+x

-x-x=32-4+5

-2x=33

(-2x)/(-2)=33/(-2)

x=-16,5


Svar #19
20. juni 2016 af annahansen2 (Slettet)

Er der nogle, der kan hjælpe mig med nedenstående ligning? Jeg forstår ikke, hvad det er jeg gør forkert. 

Ligning: 3,9 (0,9x+7,34)=-3,78x

Jeg har løst den på denne måde, men kommer desværre frem til et forkert resultat: 

3,9+3,51x-28,626=-3,78x

x= 3,39177

Facit siger -3,39177. Derfor vil jeg spørge, hvad det er jeg gør, som er forkert

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #20
21. juni 2016 af sjls

Husk på, at når du ganger ind i en parentes, forsvinder det led, du ganger ind med også. De 3.9 forsvinder altså, efter du har ganget ind. Derudover giver et positivt tal ganget med et positivt tal (sjovt nok) et positivt tal (jeg snakker om dit -28.626). ;)
Ellers er du godt på vej. Jeg ved ikke, om du i selve opgaven har skrevet nogle flere mellemregninger(?), men det er i al fald en god idé at gøre, således at du viser, hvordan du først ganger ind i parentes, herefter samler x'erne og finder værdien af et enkelt x.

Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.