Matematik

funktion - tangent

07. juli 2016 af VI1000 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,
Håber der er nogle der kan hjælpe.
Jeg har en funktion ff(x)=2sin(x)

Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen for f i punktet p(\frac{\pi }{6},f(\frac{\pi }{6})).

På forhånd tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. juli 2016 af PeterValberg

tangentligningen:

y=f'(x_0)(x-x_0)+f(x_0)

hvor x0 = π/6

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
07. juli 2016 af VI1000 (Slettet)

Vil det sige at de skal se sådanne her ud=

y = f' (\frac{\pi }{6})(2sin(x)-\frac{\pi }{6})+f(\frac{\pi }{6})


Brugbart svar (1)

Svar #3
07. juli 2016 af Soeffi

#2

y = f' (\frac{\pi }{6})\cdot (x-\frac{\pi }{6})+f(\frac{\pi }{6})


Svar #4
07. juli 2016 af VI1000 (Slettet)

Ok super - tak for hjælpen


Skriv et svar til: funktion - tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.