Matematik

Ligning

16. juli 2016 af xxlkj - Niveau: C-niveau
Jeg forstår ikke helt denne opgave, nogen der vil prøve at forklare mig det?

Thorleif blev af sin lærer bedt om at trække 3 fra et bestemt tal og derefter dividere resultatet med 9. I stedet trak han 9 fra og dividerede resultatet med 3. Han fik 43 som facit. Hvilket facit havde han fået, hvis han korrekt havde fulgt lærerens instrukser?

Brugbart svar (0)

Svar #1
16. juli 2016 af peter lind

Kald det ukendte tal for x. Oplysningen om x kan så skrives (x-9)/3 = 43. Du kan så løse ligningen for at finde x. anden mulighed. Der er divideret med 3 i stedet for 9. Overvej hvilken ændring det giver på facit 


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. juli 2016 af mette48 (Slettet)

starttallet kaldes x

ønsket udregning:  (x-3)/9

forkert udregning: (x-9)/3=43

x-9=3*43  ⇒x-9=129 ⇒ x=138

forkert x indsættes

(138-3)/9 =135/9 = 15


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.