Matematik

Problem med førstegradsligning

17. august 2016 af Wallahhh (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude

Jeg sidder og skal løse denne ligning, men jeg er fuldstændig gået i stå..

(x+3 / x) = (x-1 / x+1)

Er der nogen der kan hjælpe? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. august 2016 af Eksperimentalfysikeren

Jeg er ikke sikker på, hvordan din ligning skal fortolkes. De parenteser, du har skrvet, er overflødige. Mener du: (x+3)/x = (x-1)/(x+1)?

Hvis det er tilfældet, skal du gange på begge sider af lighedstegnet med x og med (x+1).


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. august 2016 af Capion1

\frac{x+3}{x}=\frac{x-1}{x+1}   Gang over kors
(x + 3)(x + 1) = x(x - 1)


Skriv et svar til: Problem med førstegradsligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.