Matematik

ligning

21. august 2016 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

hvordan løser man og kategoriser ligningen 12^4x+4 =4


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af Studentos

Er 4x opløftet i 12?


Svar #2
21. august 2016 af unicorn66

.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2016 af mathon

                    \left (4x+4 \right )^{12}=4

                    4x+4 =4^{\frac{1}{12}}

                    x+1 =4^{\frac{1-12}{12}}

                    x =4^{\frac{-11}{12}}-1


Svar #4
21. august 2016 af unicorn66

ej men altså at 12 er NEDE 4x+4 er oppe


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2016 af mathon

               \frac{4x+4}{12}=4

               \frac{4\left (x+1 \right )}{4\cdot 3}=4

               \frac{x+1}{3} =4

               x+1 =12

               x =11


Svar #6
21. august 2016 af unicorn66

ikke divider med opløftet  12^4x+4=4?? altså det samme som svar 3 hvor 12 og 4x+4 bytter pladser. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2016 af mathon

               12^{4x+4}=4

               {12^{(x+1)}}^4=4

               12^{(x+1)}=4^{\frac{1}{4}}

               \log(12)\cdot (x+1)=\log\left ( 4^{\frac{1}{4}} \right )

              x+1=\frac{\log\left ( 4^{\frac{1}{4}} \right )}{\log(12)}

              x=\frac{\log\left ( 4^{\frac{1}{4}} \right )}{\log(12)}-1=-0{,}860529


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. august 2016 af Soeffi

#0 hvordan løser man og kategoriser ligningen 12^4x+4 =4
Hvad mener du med "kategoriserer"?

\\12^{(4x+4)} =4 \Leftrightarrow \\\;\\ (4x+4) \cdot ln(12)=ln(4) \Leftrightarrow \\\;\\ 4x+4=\frac{ln(4)}{ln(12)}\Leftrightarrow\\\;\\ 4x=\frac{ln(4)}{ln(12)}-4\Leftrightarrow \\\;\\ x=\frac{ln(4)}{4\cdot ln(12)}-1=-0,8605


Svar #9
21. august 2016 af unicorn66

med kategoriser mener jeg hvilken type ligning det er, altså om det eksponentiel ligning, potens lignerær, logaritme ligning. 

-hvorfor minuser du med 1 til sidst??


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.