Matematik

Hjælp! til Matematik

21. august 2016 af Anonymm1 - Niveau: B-niveau

Hej :)

nogen der kan hjælpe med denne opgave:

For dybvandsfisken sebastes mentella har man undersøgt sammenhænden mellem fiskens længde og dens vægt. sammenhængen kan beskrives ved modellen: y = 0,001 * x^3,11

Hvor x er længden målt i centimeter og y er vægten målt i gram.

1. Hvor meget vejer en fisk på 33 cm i følge modellen?

2. Hvor lang skal fisken være, for dens vægt kommer over 150 g ?

3. Man undersøger 2 fisk. Den største af fiskene er 40% længere end den mindste. Hvor mange procent vejer den største fisk mere end den mindste?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. august 2016 af mathias1997

1. Sæt x til 33. Løs y.

2. Sæt y til 150. Løs x.

3. Beregn vægten af en fisk, der er hhv. 10 og 14 cm lang. Beregn den procentmæssige forskel.


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

1. Indsæt 33 på x's plads og udregn. 

2. Indsæt 150 på y's plads og isoler x. 

3. Jeg synes, du skal prøve at give dit eget bud først. Tænk dig frem til det. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. august 2016 af PeterValberg

1) Indsæt x = 33 og bestem y

y = 0,001 * 333,11

2) Indsæt y = 150 og bestem x

150 = 0,001 * x3,11

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
21. august 2016 af Anonymm1

Tusind tak :-)

Forstod ikke rigtig nr. 3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. august 2016 af Skaljeglavedinelektier

Bestem vægten for en fisk med en bestemt længde. 10 cm er et godt valg, da det er let at regne med. 

Du bestemmer så vægten for en fisk, der er 40% længere end din fisk på 10 cm. Det er altså 14 cm. 

Bestem den procentvise forskel mellem de to fundne vægte af fiskene. 


Svar #6
21. august 2016 af Anonymm1

Det er 140 % ik ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. august 2016 af mathias1997

40% længere end udgangspunktet, som er 100%.


Skriv et svar til: Hjælp! til Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.