Matematik

Ligning HJÆLP

22. august 2016 af TLadegaard - Niveau: B-niveau

Sidder og lave en aflevering og kan simphelthen ikke få denne ligning til at gå op.

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. august 2016 af mathias1997

x = -2

Svar #2
22. august 2016 af TLadegaard

Tak! Hvad startede du med at gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2016 af mathias1997

Du ganger med 3x på hver side af lighedstegnet. Så forsvinder brøken - tror godt, du selv kan finde ud af resten :)

Svar #4
22. august 2016 af TLadegaard

Ja, det var også det jeg tænkte men man må da ikke gange 3 med 3x?


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. august 2016 af mathias1997

Jo, det må du godt. Der er et usynligt gangetegn mellem 3 og x, så regnestykket bliver
3 * 3 * x = 9 * x = 9x

Skriv et svar til: Ligning HJÆLP

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.