Matematik

find tangentens ligning med en bestemt hældning

22. august 2016 af katrinemissen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej
Hurtigt spørgsmål

Jeg skal finde tangentens ligning, når jeg kender tangentens stigningstal. jeg kender i øvrigt også parablens forskrift.

på forhånd danke! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2016 af peter lind

Lad funktionen være f(x). Tangentens hældning i punktet (x0, f(x0)) er f'(x0) så løs ligningen f'(x) = stigningstallet. Det giver x koordinaten x0


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2016 af mathon

                 \small f(x)=ax^2+bx+c

                 f{\, }'(x)=2ax+b

tangentligning:
                              y=\left (2ax_o+b \right )\cdot (x-x_o)+\left ( a\cdot {x_o}^2+b\cdot x_o+c \right )

                              \small y=\left (2ax_o+b \right )x+\left ( c-a{x_o}^2 \right )


Skriv et svar til: find tangentens ligning med en bestemt hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.