Matematik

Matematik hjælp..

23. august 2016 af tinemo (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Nogen der kan hjælpe en håbløs pige der har problemer med matematikken..

Det er måske sikkert nemt for nogle af jer, men jeg prøver at skrive mine spørgsmål her med håb om at en venlig sjæl kan hjælpe:-)

Hvad er arealet af maleriet "ulver og vænelil"?

23.1 x 37,6 cm ? Gerne hvordan man regner det ud?

Hvad er arealet af maleriet" Ruiner af propylæerne"

36x 47 cm?

Hvor mange procent af arealet af "Ruiner af propylæerne" større end arealet af "ulver og vænelil"?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2016 af mathon

Areal af rektangel

                                       A=l\ae ngde \cdot bredde


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. august 2016 af mathon

                A_{ul\! ver}=\left ( 37{,}6 \; cm\right )\cdot \left (23{,}1 \; cm \right )=868{,}56\; cm^2

                A_{r\! uiner}=\left ( 47 \; cm\right )\cdot \left (36 \; cm \right )=1692\; cm^2

                         A_{r\! uiner}=\left ( 1+x\cdot 10^{-2} \right )\cdot A_{ulver}

                         1+x\cdot 10^{-2}=\frac{A_{r\! uiner}}{ A_{ulver}}=\frac{1692}{868{,}56}=1{,}948

                         x\cdot 10^{-2}=0{,}948

                         x=0{,}948\cdot 10^2=94{,}8

                


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. august 2016 af mette48 (Slettet)

For at finde arealet af et billede skal du bruge formlen for arealet af et rektangel.

areal = længde*bredde eller brede *højde

Når du har arealer trækkes de fra hinanden

forskel fås i % ved at dele forskelden med det største af arealerne og gange resultatet med 100


Brugbart svar (1)

Svar #4
23. august 2016 af mathon

Når du har arealerne, trækkes det mindste fra det største.

Forskellen fås i % ved at dividere forskellen mellem største og mindste areal med det mindste af arealerne og gange resultatet med 100.


Svar #5
23. august 2016 af tinemo (Slettet)

Det er i virkeligheden den opgave jeg skal have hjælp til

Se vedhæftet fil:-)

Og mange tak i smukke mennesker for alle de svar jeg har fået:-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. august 2016 af mathon

4.3
              \frac{\sqrt{5}+1}{2}\approx 1{,}618
 


Svar #7
23. august 2016 af tinemo (Slettet)

#2

                A_{ul\! ver}=\left ( 37{,}6 \; cm\right )\cdot \left (23{,}1 \; cm \right )=868{,}56\; cm^2

                A_{r\! uiner}=\left ( 47 \; cm\right )\cdot \left (36 \; cm \right )=1692\; cm^2

Tak for svar! -) Men hvorfor...??                       

 A_{r\! uiner}=\left ( 1+x\cdot 10^{-2} \right )\cdot A_{ulver}

                         1+x\cdot 10^{-2}=\frac{A_{r\! uiner}}{ A_{ulver}}=\frac{1692}{868{,}56}=1{,}948

                         x\cdot 10^{-2}=0{,}948

                         x=0{,}948\cdot 10^2=94{,}8

                


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. august 2016 af Soeffi


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. august 2016 af Soeffi

#8.

4.1. Areal = 23,1 cm x 37,6 cm = 868,6 cm2

4.2. Procentvis forskel =

       100% · (Areal af stort billede - areal af lille billede)/(areal af lille billede) = 94,8 %

4.3. (√5 + 1)/2 = 1,618

4.4. Man undersøger højde/bredde forholdene for de to malerier: 

       Lille maleri: højde/bredde = 37,6/23,1 = 1,628

       Stort maleri: bredde/højde = 47/36 = 1,306

       Dvs. det lille maleri kommer tættest på et gyldent rektangel.


Svar #10
23. august 2016 af tinemo (Slettet)

Tak søde ven, du er da virkelig god!!

Håber jeg kan skrive til dig igen:-)

hilsen Tine:-)


Skriv et svar til: Matematik hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.