Matematik

hjælp til ligninger

29. august 2016 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

5x2 -4x =7??


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2016 af mathias1997

5x^2-4x^2=7

x^2=7

x=\sqrt{7}

x\approx \pm 2,65


Svar #2
29. august 2016 af unicorn66

hvorfor bare kvadroden af 7? hvor bliver 5x2  og 4x2 af??


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2016 af mathias1997

Vha. helt basal algebra:

5\cdot x^2-4\cdot x^2=1\cdot x^2

Eller alternativt, hvis regnestykket havde indeholdt et par parenteser:

(5x)^2-(4x)^2=7

25x^2-16x^2=7

9x^2=7

x^2=\frac{7}{9}

x=\pm \sqrt{\frac{7}{9}}


Brugbart svar (1)

Svar #4
29. august 2016 af mette48 (Slettet)

5x 2-4x2=7

(5-4)x2=7

x=±√7             kvadratroden er altid positiv, så det er her ± skal ind


Skriv et svar til: hjælp til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.