Matematik

Hjælp til opgave

30. august 2016 af BDB7 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg forstår ikke helt denne opgave er der nogle der kan forklarer mig den:

En bog har 149 sider nummereret fra 1 til 149.                                                                                           Hvad er summen af alle tal?

PS. der var også dette hint; 1  2  3 ... 148 149                                                                                                                                    149  148  147 ... 2  1 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Hvis du lægger de to talserier sammen får du

1 + 149 = 150

2 + 148 = 150

3 + 147 = 150

osv.

Dvs. 149 * 150

Men nu var det kun summen af den ene serie vi skulle finde, så svaret er

149*150 / 2


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2016 af mette48 (Slettet)

Læg side 149" til side"

Læg det største og det mindste sidetal sammen, gør det igen og igen... så ender du med 74 sidepar.      1+148  2+147  3+146  4+145...... 74+75 læg de 2 sidepar sammen i hver bunke.

der bliver 74 sidepar hvor summen af siderne i hvert sidepar er 149  det bliver ialt 74*149 tal og så skal vi lige huske at få 149 med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. august 2016 af StoreNord

1+149 og 2+148... osv indtil 74+76 er 74*150 og så skal 75 lægges til.

74*150 + 75 = 11.175


Svar #4
30. august 2016 af BDB7 (Slettet)

nice, tak for svarene :)


Skriv et svar til: Hjælp til opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.