Matematik

Tekstopgaver som skal laves om til ligninger

30. august 2016 af Ribos11 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg sidder og mangler den sidste opgave i min aflevering, jeg er gået i stå og ved ikke rigtig hvordan jeg kan løse den da opgaverne bliver sværre og sværre. håber i vil give en nem forklaring på hvad man kan gøre :)

 Jordens overflade er  5 * 10 opløftet14 * m2.    Hvis alle kinesere tissede i havet(½ liter =0.0005 m3 )  på en gang ville det stige 0.00000000142 m.  Hvor mange kinesere er der.(NB 70% af jordens overflade er dækket af vand).   tip: Udnyt Rumfang=overflade * tykkelse  


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2016 af Capion1

Lad antallet af kinesere være n.
Da har man
0,70·5·1014·1,42·10-9  =  n·5·10-4
Løs ligningen for n helt tal.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. august 2016 af Capion1

Til orientering kan det oplyses, at i 2011 havde Kina et indbyggertal på 1,34 mia.


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2016 af mette48 (Slettet)

antal kinesere sættes til x

samlet mængde tis x*0,0005 m3 =5*10-4 m3

stigning af væsken 5*1014 *1,42*10-9 m3 = 7,1*105 m3

x* 5 *10-4m3 = 7,1*105 m3

x=7,1/5 *105+4

x=1,42*109

Hvad oplysningen om at 70% af jordens overflade er dækket af vand er vel ligegyldig, tisset bliver da ikke inde på land, men flyder ud og blander sig med vandet.


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. august 2016 af Capion1

Havspejlet stiger 1,42·10-9 m ,  som må afstedkomme et rumfang på
havspejlets overflade gange havstigningen, som må være mængden af urin, der udledes.


Skriv et svar til: Tekstopgaver som skal laves om til ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.