Kemi

pH værdi

04. september 2016 af C6991 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Kokain er en base med pK_b på 5,59 ved 25 grader 

1)Beregn pH i en 5,00 mM opløsning af kokain ved 25 grader og forslå en passende indikator i dette pH område


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af mathon

Alment
                                                    B\, _{\textit{(aq)}}\; +\; H_2O\, _{\textit{(l)}}\; \rightleftharpoons \; S\, _{\textit{(aq)}}\; +\; OH^-\, _{\textit{(aq)}}
ligevægtskoncentrationer:          c_b-\alpha \cdot c_b                            \alpha \cdot c_b           \alpha \cdot c_b

med ligevægtsbrøken:
                                                      \frac{\left [ S \right ]\cdot \left [ OH^- \right ]}{\left [ B \right ]}=K_b

                                                      \frac{ \left [ OH^- \right ]^2}{\left ( 0{,}005\; M \right )-\left [ OH^- \right ]}=10^{-pK_b}\; \; \; \; \; \; 0<\left [ OH^- \right ]<0{,}005\; M

                                                      \left [ OH^- \right ]=1{,}12\cdot 10^{-4}\; M

                                                      pH=14+\log\left (\left [ OH^- \right ] /M \right )

                                                      pH=14+\log\left (1{,}12\cdot 10^{-4} \right ) =10{,}05

                                                     

                             


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

En anden mulighed er:pOH=\frac{1}{2}\cdot (pK_b-log(C_B))=\frac{1}{2}\cdot (5,59-log(0,005))=3,945515

pH+pOH=14\Leftrightarrow pH=14-pOH=14-3,945515=10,05448


Svar #3
04. september 2016 af C6991 (Slettet)

forslå en passede indikator i dette pH område? hvad menes der med det? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. september 2016 af mathon

Alizaringul
                        pH-område ved farveomslag

                              \underset{gul}{10{,}1}\; ......\; \underset{orangebrun}{12}


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. september 2016 af mathon

Phenolphthalein
                        pH-område ved farveomslag

                              \underset{farvel\o s}{8{,}3}\; ......\; \underset{r\o d}{10{,}0}


Skriv et svar til: pH værdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.