Matematik

Sæt mest muligt udenfor parentes.

04. september 2016 af KasperJensen4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Godmorgen.

Jeg er ikke den skarpeste til matematik, og har derfor brug for lidt hjælp, til hvordan man løser denne slags opgaver. Opgaver går ud på at sætte mest mulig uden for parantes. 

2a^2 - 4a = 

4y^2 - 5y = 

Jeg forstår det simpelthen ikke. Kan én hjælpe? :D 


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. september 2016 af PeterValberg

2a^2-4a={\color{Red} 2\cdot a}\cdot a-2\cdot {\color{Red} 2\cdot a}=2a(a-2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
04. september 2016 af KasperJensen4 (Slettet)

Mange tak, hvad med 4y^2 - 5y? :D 

Den forstår jeg heler ikke. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. september 2016 af mathon

           4y^2-5y=\mathbf{\color{Red} y}\cdot 4y-\mathbf{\color{Red} y}\cdot 5=\mathbf{\color{Red} y}(4y-5)


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. september 2016 af PeterValberg

#0

Du burde nok se video nr. 5 på denne videoliste [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Sæt mest muligt udenfor parentes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.