Matematik

funktioner

04. september 2016 af Jpz56cwg (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej er der nogen der har lidt tid til at besvare mit spørgsmål? :-)


Svar #1
04. september 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

spørgsmålet er vedhæftet

Vedhæftet fil:Opgave 1.docx

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2016 af sjls

Du har to ligninger

200=b*a^3 og 800=b*a^5

formlen for at finde a i en eksponentiel funktion af typen y=b*a^x:

a=\sqrt[x_2-x_1]{\frac{y_2}{y_1}}

Dermed

a=\sqrt[5-3]{\frac{800}{200}}=\sqrt{4}=2

b kan så isoleres i en af de to ligninger

200=b*2^3\Leftrightarrow b=\frac{200}{8}\Leftrightarrow b=\frac{50}{2}=25

Forskriften for f(x) er så

f(x)=25*2^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2016 af mathon

                        \frac{y_2}{y_1}=a^{x_2-x_1}

                        \frac{800}{200}=a^{5-3}

                        2^2=a^2

                        a=2

           f(x)=b\cdot 2^x

           f(3)=b\cdot 2^3=200

                           b=\frac{200}{8}=\frac{200}{2\cdot 4}=\frac{100}{4}=25

           f(x)=25\cdot 2^x


Svar #4
04. september 2016 af Jpz56cwg (Slettet)

Tusind tak for hjælpen :-D

kan i måske hjælpe mig med 2 opgaver mere som jeg virkelig er i tvivl om? :-)


Skriv et svar til: funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.