Kemi

HJÆLP TIL KEMI

04. september 2016 af Einstein5 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej SP

Denne opgave har jeg lidt svært ved:

Krystalvandindholdet i bariumchlorid, BaCl2·xH2O, kan bestemmes ved ophedning af en afvejet mængde af det krystalvandholdige salt. Herved afgives vandetog tilbage bliver det vandfrie salt. Reaktionen skrives:

BaCl2·xH2O(s) ----> BaCl2(s) + x H2O(g)

Ved en øvelse ophedede en elev 12,21 g BaCl2·xH2O. Derpå bestemte eleven¨massen af det vandfrie salt til 10,42 g.

Beregn ud fra resultatet x i formlen for det krystalvandholdige bariumchlorid.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2016 af mathon

Antal mol BaCl_2
                                    n(BaCl_2)=\frac{10{,}42\; g}{208{,}23\; \tfrac{g}{mol}}=0{,}0500\; mol

vand:
                  x\cdot (0{,}0500\; mol)\cdot \left ( 18{,}015\; \tfrac{g}{mol} \right )=(12{,}21-10{,}42)\; g

                                     x=2
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2016 af Skaljeglavedinelektier

Forskellen mellem de to masser skyldes vandet. Først bestemmes stofmængden af BaCl uden vand:

n_{BaCl}=\frac{m}{M}=\frac{10,42g}{208,23g/mol}=0,050004082mol

Forskellen mellem de to masser er givet ved:

12,21g-10,42g=1,79g

Herved kan du udregne antallet som:

n=\frac{m}{M}\Leftrightarrow m=n\cdot M\Leftrightarrow 1,79=0,05004082\cdot x\cdot (18,016)\Leftrightarrow x\approx 2

For nemhedens skyld er der ikke indsat enheder - det skal du dog huske. De 18,016 g/mol er vands molarmasse. 


Svar #3
04. september 2016 af Einstein5 (Slettet)

nå, det giver meget god mening, tusinde tak,


Skriv et svar til: HJÆLP TIL KEMI

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.