Latin

Syntaksanalyse af latinsk sætning - haster!!

04. september 2016 af Louiseeajensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal lave en syntaksanalyse på en latinsk sætning, men jeg kan simpelthen ikke få det sat hen.

"Res publica nunc tandem libera est' Augustus semper affirmat, sed de facto Caesar Augustus princeps omnipotens est."

Er der nogen der kan forklare mig hvordan man gør, og hvad der er hvad?

Mvh, Louisa


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. september 2016 af jbmm (Slettet)

Her er min analyse af 'Res publica nunc tandem libera est'

Verballed = est (3. person singularis, præsens)
Hvad/hvem 'est'? = subjektet = res publica (i nominativ)
'libera' = omsagnsled/subjektsprædikativ (hunkøn nominativ som subjektet)
nunc tandem = 2 adverbialer/adverbier/biord


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2016 af Stygotius (Slettet)

 "-sed de facto Caesar Augustus princeps omnipotens est."

sed = konjunktion

de facto = adverbial

Caesar Augustus = subjekt

princeps  omnipotens = subjektsprædikativ

est = verballed


Skriv et svar til: Syntaksanalyse af latinsk sætning - haster!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.