Biologi

Hjælp mig venligst hvis I kan.. fysiologi

05. september 2016 af Flade (Slettet) - Niveau: A-niveau


stofskifte

opgaven er formuleret nedenunder.  Er det noget med at jeg skal omregne watt til J/sec? ( og er det 100 w X60 sec = 600 J) og så omregne joule til sec? ( og hvordan gør jeg det) eller hvor starter jeg??


Opgave 1
En voksen mand på 80 kg placeres i et kalorimeter således, at hans metabolske rate kan bestemmes
ud fra varmeafgivelsen. Under hvile og i steady state finder man at mandens varmeafgivelse udgør
100 W.

b)
Udregn vedbrug af ovenstående oplysninger ilts kaloriske coeficient (= ilts energetiske værdi -J/ml O2) og giv et begrundet bud på hvad forsøgspersonen hovedsageligt forbrænder
under hvile (fedt/protein/kulhydrat).

 


Mandens iltforbrug måles også under samme betingelser og man finder at han bruger 0,3 liter ilt/min.              1 kalorie = 4.184 J


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2016 af mathon

        100\; W=100\; \tfrac{J}{s}               0{,}3\; L/min=5\; m\! L/s=5\cdot 10^{-6}\; \tfrac{m^3}{s}


Svar #2
05. september 2016 af Flade (Slettet)

aha men hvordan er 0,3L/min blevet til 5mL/s

0,3 : 60 X 1000 = 5 mL/s

okay så :  6000j/s : 0.3 liter/min= 20.000 liter/ min = 20.0 ml/ min.. det er helt forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2016 af LilanKahn (Slettet)

6000j/s ? 100w er 100 J/s


Skriv et svar til: Hjælp mig venligst hvis I kan.. fysiologi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.