Matematik

2 ligninger med 2 ubekendte

05. september 2016 af unicorn66 - Niveau: B-niveau

du har 64 æbler og pærer, der er tre gange så mange pærer som der er æbler, hvormange æble og pærer er der


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2016 af Heptan

Der er 64 æbler og pærer. Det kan vi skrive som en ligning.

æbler + pærer = 64          som vi også kan skrive          pærer = 64 - æbler

Der er tre gange så mange pærer som der er æbler. Det kan vi skrive som en ligning.

pærer = 3 · æbler

De to ligninger jeg har markeret er lig med hinanden, fordi der står "pærer" på venstre side af begge ligninger. Så kan vi sætte dem lig med hinanden og få:

64 - æbler = 3 · æbler

Det er en ligning, som kan løses. Prøv at isolere æbler. Når du ved hvor mange æbler der er, er det let at beregne hvor mange pærer der er.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2016 af mathias1997

Du har 64 æbler og pærer i alt, hvor en andel af æbler kan repræsenteres ved x.

64=3x+x

64=4x

16=x

Der er 3 gange så mange pærer som der er æbler.

y=3x

y=48

Der er 16 æbler og 48 pærer.


Skriv et svar til: 2 ligninger med 2 ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.