Matematik

Matematik

06. september 2016 af sofieoolsson (Slettet) - Niveau: B-niveau

En der kan hjælpe mig med denne ligning... brøker er ikke lige mig. 

1/3(x-6)+2=1/4x+1


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2016 af mathon

                   \frac{1}{3}\left ( x-6 \right )+2=\frac{1}{4}x+1          gang med 12 på begge sider

                   12\cdot \left (\frac{1}{3}\left ( x-6 \right )+2 \right )=12\cdot \left (\frac{1}{4}x+1 \right )

                   4\left ( x-6 \right )+24=3x+12\; \; ...

                   


Svar #2
06. september 2016 af sofieoolsson (Slettet)

Jeg ved det skal give 12, men jeg får så bare:

4x-48+24=3x+12

x = 36 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2016 af mathon

                  4\left ( x-6 \right )+24=3x+12

                  \left ( 4x-24 \right )+24=3x+12

                  4x-24 +24=3x+12

                  4x=3x+12

                  x=12  


Skriv et svar til: Matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.