Matematik

Isolering i matematik

07. september 2016 af Madschr112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal y isoleres i følgende formel?

1/z = 1/x + 1/y

Har fundet et link, hvor det beskrives havd man skal, men vil lige høre om det er rigtigt?

Link: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=257477

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af peter lind

gang liggningen med x*y*z


Svar #2
07. september 2016 af Madschr112 (Slettet)

Hvad mener du med det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af mathon

#2

                           \frac{1}{z}=\frac{1}{x}+\frac{1}{y}

                           xyz\cdot \frac{1}{z}=xyz\left (\frac{1}{x}+\frac{1}{y} \right )

                          xy=yz+xz

                          xy-zy=xz

                          \left (x-z \right )y=xz

                          y=\frac{xz}{x-z}

                         


Skriv et svar til: Isolering i matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.