Matematik

Hjælp til matematik

07. september 2016 af Madschr112 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg har vedhæftet en opgave, hvor jeg er i tvivl om, hvad der egentlig menes. Hvordan skal jeg redegøre, og hvad skal jeg egentlig redegøre for?

Håber der er, som kan forklare mig det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af peter lind


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2016 af StoreNord

Det antydes at f(x) er exponentiel. Hvis du kender  punkterne på billedet, kan du i et regneark lave exponentiel regression og se om du ikke kan få en R2-værdi pænt tæt på 1. Så er det trologt at sammenhængen er exponentiel, selv om den på billedet ser pænt lineær ud.


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af peter lind

Der er noget galt med den tekst

Hvis der er en lineær sammenhæng mellem f(x) og x gælder der  f(x) = ax+b

Hvis der gælder sammenhængen f(x) = b*ax  får man den lineære sammenhæng log(f(x)) = x*log(a)+log(b)

Hvis jeg skal gætte ud fra grafen bliver det at y aksen er logaritmisk inddelt og  og dermed reelt er log(x) samt at x er arealet i ha


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.