Matematik

hjælp mangles

07. september 2016 af MATHG (Slettet) - Niveau: B-niveau

har vedhæftet et billede af opgaven tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af StoreNord

f(x)=bax=20   <=>  b·a2 = 20            <=>   lnb+2·ln(a)=ln20

                                 b·a4 =80            <=>    lnb+4·ln(a)=ln80

Træk de to højreste ligninger fra hinanden for at eliminere b og finde a. Find derefter b.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. september 2016 af mette48 (Slettet)

Indsætter koordinaterne til punkterne i f(x)

y=b*ax            20=b*a2              80=b*a4        dividerer de 2 udtryk

80/20= ( b*a4/ ( b*a2)            forkorter

4=a2                a=2                 eller a=-2

a2=22        20=b*22   ⇒  b=5

a=-2       80=b*(-2)4  ⇒ 80=b*16 ⇒ b=5


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af StoreNord


Skriv et svar til: hjælp mangles

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.