Matematik

Hjælp til matematik

07. september 2016 af Gym1g (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en trekant er højden 4,7 gange så lang som grundlinjen. Trekantens areal er 25.

Bestem højden og grundlinjen. 

Hvordan kan den regnes ud?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2016 af mathias1997

Areal af en trekant

A=\frac{1}{2}\cdot h\cdot g

25=\frac{1}{2}\cdot 4,7g\cdot g

50=4,7\cdot g^2

\frac{50}{4,7}= g^2

\sqrt{\frac{50}{4,7}}= g

3,2616= g

h=4,7g

h=15,33


Svar #2
07. september 2016 af Gym1g (Slettet)

#1

Areal af en trekant

A=\frac{1}{2}\cdot h\cdot g

25=\frac{1}{2}\cdot 4,7g\cdot g

50=4,7\cdot g^2

\frac{50}{4,7}= g^2

\sqrt{\frac{50}{4,7}}= g

3,2616= g

h=4,7g

h=15,33

Kan du måske uddybe lidt? :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2016 af mathias1997

Du har formlen for areal af trekant.

Du indsætter de værdier du kender (areal = 25, højde = 4,7 grundlinje).

Ved at erstatte h med g, får du en ligning med kun én ubekendt (g), som kan løses.

Når grundlinjen (g) er fundet, kan du beregne højden, da denne svarer til 4,7 gange grundlinjen.


Svar #4
07. september 2016 af Gym1g (Slettet)

#3

Du har formlen for areal af trekant.

Du indsætter de værdier du kender (areal = 25, højde = 4,7 grundlinje).

Ved at erstatte h med g, får du en ligning med kun én ubekendt (g), som kan løses.

Når grundlinjen (g) er fundet, kan du beregne højden, da denne svarer til 4,7 gange grundlinjen.

Okay, mange tak.


Skriv et svar til: Hjælp til matematik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.