Matematik

Matematik hjælp

08. september 2016 af maliva - Niveau: C-niveau

Hej, er der en venlig sjæl, der måske kan hjælpe med en opgave i matematik?

Den lyder:

Erik købte en pose med æbler og pærer. Først spiste Erik 3 pærer. Nu er der dobbelt så mange æbler som pærer tilbage i posen. Dernæst spiste Erik 9 æbler. Nu er der dobbelt så mange pærer som æbler tilbage i posen. Hvor mange æbler, og hvor mange pærer var der oprindelig i posen?

Kan I hjælpe med at opstille dette, som en matematisk ligning? Mange tak på forhånd! :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af mette48 (Slettet)

Der er x pærer i og y æbler ved start

i posen:                xpærer + yæbler

Erik spiser 3pærer      rest  (x-3) pærer+y æbler                             (x-3)pærer+((x-3)*2) æbler

                            y=(x-3)*2

Erik spiser  9 æbler     ny rest (x-3)pærer+(y-9)æbler                    (y-9)æbler+((y-9)*2)pærer

                             x-3=((y-9)*2)

y=2x-6

x-3=2y-18

x-3=4x-12-18

27=3x

x=9

y=18-6

y=12

der var oprindelig 9 pærer og 12 æbler

         


Skriv et svar til: Matematik hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.