Matematik

Areal af trekant ABC

08. september 2016 af Mm98 - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal i denne opgave bestemme arealet for trekant ABC.

hvilken formel skal jeg bruge? har prøvet 1/2*h*g, men det passer ikke med mine klassekammeraters resultat.

- opgaven er vedhæftet.

Vedhæftet fil: 2016-09-02 (1).png

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2016 af mathias1997

Vis dine udregninger for arealet.


Svar #2
08. september 2016 af Mm98

Jeg har gjort det på to måder.. og jeg får to forskellige svar..

T= 1/2 * 11 * 22 * sin (21) --------- dette er vinkel A

T= 1/2 *11 * 22 * sin (25) ---- dette er vinkel C


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2016 af mathon


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. september 2016 af mathias1997

I arealformlen skal du bruge to sider og disse siders mellemliggende vinkel. Nr. 2 er den rigtige.


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. september 2016 af mathon

                                   T=\frac{1}{2}\cdot b\cdot c\cdot \sin(A)

 sinusrelationen:
                                 \frac{\left | BD \right |}{\sin(A)}=\frac{\left | AB \right |}{\sin(\angle ADB)}


Skriv et svar til: Areal af trekant ABC

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.