Matematik

hvordan skal jeg regne det her ud? 3^4/3-^2 hvordan skal jeg regne det ud???

09. september 2016 af Mario517 - Niveau: 10. klasse

Jeg skal bruge hjæp :/

 "3^4/3-^2" hvordan skal jeg regne det ud?"

En e.k.s ville være meget hjælpsom  :I


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2016 af PeterValberg

det staves altså: "hjælp" :-)

og det er svært (meget) at afgøre, hvad du har brug for hjælp til????

skriv opgaveteksten ind og formulér dit spørgsmål, så får du garanteret hjælp

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2016 af mathias1997

Der mangler noget, eller også har du skrevet udtrykket forkert op.

Dette kan ikke umiddelbart regnes ud: \frac{3^4}{3-^2}

Mener du sådan? 3^{\frac{4}{3}-2}=3^{-\frac{2}{3}}=0,48


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2016 af PeterValberg

Hvis det ER tilfældet:

\frac{3^4}{3^{-2}}=3^{4-(-2)}=3^6=729

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
09. september 2016 af Mario517

Ja peter jeg kunne ikke lave det helt præcist som du gjorde det. 

Men ved du hvordan jeg skal gøre det på lommeregner  ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2016 af PeterValberg

det er der ingen grund til, du skal blot anvende
regnereglerne for potenser med samme rodtal:

\frac{a^m}{a^n}= a^{m-n}

regnet med fortegn fot m og n

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hvordan skal jeg regne det her ud? 3^4/3-^2 hvordan skal jeg regne det ud???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.