Matematik

løs ligningerne

11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg - Niveau: A-niveau

Løs følgende ligninger:
a) 4x+3*(x-1)=4x+3

b) 2x-8*(0,5-4x)=-4*(1-x)

c) 3x-6*(x+1)=8-6x/2+2

Håber nogle kan hjælpe mig. Der skal være mellemregninger. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2016 af mathias1997

Jeg tror godt selv du kan. Start med at gange ind i parenteserne og isoler derefter x, trin for trin.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2016 af PeterValberg

#0

Der er god hjælp at hente her: [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2016 af sjls

a)

4x+3*(x-1)=4x+3

ganger ind i parentesen ved at gange 3 med hvert led

4x+3x-3=4x+3

isolér selv x og løs som almindelig ligning.

b)

3x-8*(0.5-4x)=-4*(1-x)

ganger igen ind i parentes

3x-4+32x=-4+4x

løs ved at isolere x.

c)

Sæt nogle parenteser, så vi kan se, hvad det er, der skal divideres med 2. Der er flere muligheder. Men udover det, er det samme princip som i de første to.


Svar #4
11. september 2016 af NiklasLarsenMolbjerg

nogle der ved om a,b & c er andengradsligninger


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. september 2016 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Det er førstegradsligninger.


Skriv et svar til: løs ligningerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.