Matematik

En lille differentialregning opgave

11. september 2016 af Whatisthiss - Niveau: B-niveau

Hej! Hvordan løser man dette spørgsmål vha. tretinsreglen? Evt én som kan opstille udregningen til mig? Tusind tak.

f(x) = 2x^2
Bestem vha. tretrinsreglen f'(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2016 af mathon

1. trin
             f(x_0+h)-f(x_o) =2(x_o+h)^2-2{x_o}^2=2({x_o}^2+2x_oh+h^2)-2{x_o}^2=

                                                                          {2x_o}^2+4x_oh+2h^2-2{x_o}^2=\left (4x_o+2h \right )h

2.trin

            \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=\frac{\left (4x_o+2h \right )h}{h}=4x_o+2h

3.trin

          f{\, }'(x_o)=\underset{h\rightarrow 0}{\lim}\, \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=4x_o+2\cdot 0=4x_o


Svar #3
11. september 2016 af Whatisthiss

Og hvad er svaret så Mathon? Eller står det der? kan ikke lige helt finde rundt i det haha


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2016 af mathon

                     \mathbf{\color{Red} f{\, }'(x_o)}=\underset{h\rightarrow 0}{\lim}\, \frac{f(x_o+h)-f(x_o)}{h}=4x_o+2\cdot 0=\mathbf{\color{Red} 4x_o}


Svar #5
11. september 2016 af Whatisthiss

Arhh nu er jeg med, tak!!


Skriv et svar til: En lille differentialregning opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.