Matematik

Matematik HJÆLP!

12. september 2016 af hjælp1212 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. En veninde og jeg sidder mindt i en matematikopgave, som vi ikke rigtig forstår. Håber nogle af jer kan hjælpe. Opgaven lyder følgende:

Bestem differentialkvotienten f(x0) når

a) f(x)=x2-2x, x0=1

b) f(x)=√x+3x, x0=9

c) f(x)=1/x+2, x0=2
 

Håber i kan hjælpe, for vi forstår ingenting :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2016 af mathon

a)
      f{\, }'(x)=2\cdot x^{2-1}-2\cdot 1\cdot x^{1-1}=2x-2 

      f{\, }'(x_o)=f{\, }'(1)=2\cdot 1-2=0


Svar #2
12. september 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Tusinde tak! Ved du hvordan man udregner de to andre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. september 2016 af mathon

b)
      f{\, }'(x)=\frac{1}{2\sqrt{x}}+3

      f{\, }'(x_o)=f{\, }'(9)=\frac{1}{2\sqrt{9}}+3=\frac{1}{6}+3=3\tfrac{1}{6}


Svar #4
12. september 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Tusinde tak!


Svar #5
12. september 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Kan du også finde ud af den sidste?


Svar #6
12. september 2016 af hjælp1212 (Slettet)

Andre der muligvis kan finde ud af c?


Skriv et svar til: Matematik HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.