Matematik

To ligninger med to ubekendte

12. september 2016 af Grethenilsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har disse to ligninger

x + y = 2

y = x

Jeg kan regne ud i hovedet at y=1 og x=1, men jeg kan ikke vise på papiret hvordan jeg har gjort. Er der nogen der vil hjælpe mig? Gerne med en forklaring :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. september 2016 af mathon

                x + y = 2
                x - y = 0           addition
giver:
                2x=2

                x=1

"Beregn" selv y.


Skriv et svar til: To ligninger med to ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.